08 június 2018

A fekete humor találkozása a musicalek világával

Ki korán kell, kannibált lel!


Hangzik így a magyarosított cím.
 Spoileres lehet (sőt) az alábbi szöveg, ezért ha még nem láttad a filmet, először nézd meg, utána olvasd el!!

Egy kis háttérsztori:

1993-ban, az egyetemen töltött éveikben készítették el az ultraalacsony ($125,500) költségvetésű Cannibal! The Musicalt, ami immár élőszereplős volt.

Először volt is egy trailer, viszont nem a filmből bevágott jelenetekkel.

Hogy miért? Nos, még nem is volt film, az egyik filmes órájukra készítették el, de a nagy közkívánatra el is készült a musical.

Az igaz történeten, helyi legendán alapuló sztori Alferd Packer (aki egy bányász volt) nevét hordozza magában. 
A férfit kannibalizmus (ő volt az első akit emiatt halálra ítéltek Amerikában) vádjával halálra ítélte a bíróság az 1870-es évek végén.
A cím eredetileg Alferd Packer: The Musical néven futott volna, de mivel a helyiek nem nagyon ismerték a legendát, ezért ez lett a végleges cím.

A musical elején van egy szöveg, ami szerint sokkal "családbarátabb ez a változat", az erőszakos jeleneteket kivágták, stb.
Őszintén megmondom, azt se tudtam miről van szó, de oké, essünk neki gondoltam magamban. Erre egy véres orgiával kezdődik minden, Packer mindenkit felfal. XD
  • Trey – Alferd Packer (Juan Schwartz-ként van megjelenítve a stáblistában, általában ez az álneve Trey-nek. Lásd: Mr. Hankey's Christmas Classics albumon)
  • Toddy Walters – Polly Pry (Moira Kelly-t ítélték eredetileg a szerepre)
  • Matt – Humphrey (+"Hang The Bastard" egyik hölgyeményeként van jelen)
  • Dian Bachar – George "California" Noon (Dian látható még sok más filmben a párossal)
És ennyi a főszereplők közül.

2 dal eredetileg benne lett volna a filmben, de később kivették azokat. Ez a kettő a "Shatterproof" és a "Don't Be Stupid". Egy Ian Keldin interjúban Trey elmondta, hogy a "Shatterproof" című szám (ami egy rapnek készült) Packert túl keménynek, szívósnak állította be volna.

Liane a lóAkiről még szó esik.

Liane Adamo, Trey Parker ex-fiancé-ja, avagy Trey jegyese volt Liane-nek. Már középiskolában igazi édes-pár voltak ('84-'87 körül), 1 évre elkötelezték egymást ('92-'93). A barátjaiknak megvoltak már a repülőjegyek, az esküvői ruha, a templom ki volt fizetve.
1 hónappal az esküvő előtt ('93 Júniusában lett volna az esküvőjük) Trey rajtakapta Liane-t egy másik pasassal a kápolnai zenekarból.

Róla szól pl. a "When I Was on Top of You" című szám is.

Elég szar lehetett, sajnos Treynek soha se ment ez a szerelem dolog, de erről majd később.
Liane-t azért még meghívta a filmbe, egy tánc erejéig (Hang The Bastard), viszont Liane nem tudta, miről is szól a film. Elvállalta.
Egy részlet a kommentárból.

Liane neve a South Parkban ismert Cartman anyjának neve, aki arról híres, hogy mindenkivel összefekszik. (She's a dirty slut)
Trey viszont még bizonyítani akart neki a sikereivel, az Orgazmo című filmbe is meghívta egy szerepre + az NBC studiosba a Tonight with Jay Leno című showba 1997 őszén.

A filmre visszatérve szerintem az egyik legjobb musical amit valaha láttam :)
+ Itt van még egy remek Troma interjú a srácokkal


Jó hosszúra sikeredett ez a poszt, de van legalább olvasnivaló.
Találkozunk a következő bejegyzésben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Olvasd el :)

Az első és mindig aktuális bejegyzés

South Park - Death